seaweed-1129226_1280 klein

Capsules

De capsules van de voedingssupplementen van Capura, uiteraard vegetarisch, worden anders ingedeeld dan bij andere merken. Daar worden vaak in een capsule de werkzame stoffen gestopt en de rest aangevuld met vulstoffen als bijvoorbeeld Magnesium stearaat (iets waar artsen trouwens redelijk beducht voor zijn aangezien dit kanker verwekkend zou zijn), omdat dit goedkoop is.

Zoals gezegd doen wij dat anders. Bij ons wordt het eigenlijk andersom gedaan, de capsules worden gevuld met zeewier waarvan wij weten, door wetenschappelijke studies, dat zij een bepaalde werking hebben door de aanwezige vitamines, mineralen antioxidanten, sporenelementen enz. Daarnaast hebben wij de andere werkzame stoffen er in gedaan. Bij ons is dus het ene deel van de capsule de werkzame stof van het zeewier actief en in het andere deel de andere stoffen, ook alleen werkzame stoffen. Bij ons komen er dus geen hulpstoffen (die ook vaak helemaal niet zo gezond zijn) in. Op deze manier krijgt u dus twee keer zoveel voor hetzelfde geld zonder risico dat u teveel binnen krijgt aangezien het ene deel zeewier bevat en dus gewoon voedsel is dat via de natuurlijke weg wordt verwerkt!!

Kijkt u eens bij een voedingssupplement en dan zult u zien wat wij bedoelen.

Als voorbeeld bij Multi-vitamines;

Vier soorten zeewieren; Ascophyllum Nodosum, Ulva Rigida, Palmaria Palmata en Fucus Vesiculosis en de andere werkzame stoffen vitamine B8, D3, K2 en B12.

ADH

Vaak staat er bij de ingrediënten van voedingssupplementen een overschrijding van de 100% ADH, dat kan variëren van 110% tot soms zelfs waarden van 500% of nog meer. Wij zijn van mening dat ADH, dat duidelijk staat voor Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid, voldoende is als eventuele toevoeging naast de gebruikelijke maaltijden. Alles wat meer wordt toegevoegd is dus eigenlijk overbodig en kan in een enkel geval zelfs een nadelige werking hebben.

Bij ons zeewier ligt dit anders, dit is namelijk gewoon eten! En net als wij onze vitamines en mineralen uit aardappelen, groente, vlees en fruit halen en het teveel uitscheiden, zo gebeurt dat ook als u onze capsules slikt. op deze manier krijgt u binnen wat u nodig heeft, zelfs als u iets extra’s nodig heeft zoals bij een dipje, zwangerschap enz., niet meer en niet minder.

sea-816740_1280 klein
green-2631413_1280 klein

Donker glas

Aangezien wij in de hele lijn van voedingssupplementen (en onze andere producten) kwaliteit zeer hoog in het vaandel hebben staan, hebben wij over onze potjes ook goed nagedacht en voor donker glas gekozen. Voedingsstoffen kunnen onder invloed van licht en lucht oxideren, donker glas laat dit vrijwel niet door waardoor er geen oxidatie optreed. Daarnaast heeft glas, in tegenstelling tot bijvoorbeeld plastic, geen interactie met de capsules. Gezien het feit dat we zoveel mogelijk het milieu willen ontlasten willen we als laatste, maar zeker niet als minste, het voordeel aanhalen dat het glas recyclebaar is.