pig-139712_1280 klein

Varkensvoer

Ons varkensvoer ingrediënt bestaat uit een geheime mix van maar liefst 8 verschillende soorten bruin, rood en groen zeewier, dit keer niet alleen uit Ierland maar uit de hele wereld en dient als premix voor in het varkensvoer.
Net als al onze zeewieren wordt ook dit zeewier duurzaam geoogst en daarna zongedroogd, elektrisch gedroogd of gedroogd via vochtonttrekking, in ieder geval komt er geen open vlam aan te pas waardoor er geen dioxines en/of PCB’s worden toegevoegd en alle bioactieve stoffen werkzaam blijven.

Zeewier wordt reeds eeuwen gebruikt als extra voeding voor dieren maar dan ging het alleen om een enkele soort. De voordelen van zeewier als extra voeding is in menig wetenschappelijk onderzoeksrapport gedocumenteerd. Uiteraard biedt een ingrediënt op basis van verschillende soorten zeewier meer bioactieve stoffen dan een enkel soort.

Deze bioactieve stoffen zijn:

– Proteinen              – Sterolen
– Carbohydraten     –  Antioxidanten
– Vetzuren               – Jodium
– Bromophenolen

Wetenschappelijk bewijs

Wetenschappelijk bewijs in het laatste decennium heeft aangetoond dat deze ingrediënten o.a. een antibiotische, anti virale, antitrombose en anti-kanker werking hebben.
Als toevoeging op deze bioactieve moleculen zijn zeewieren een rijke bron van vitamines en mineralen en onze rijke mix van zeewieren kan niet alleen de toevoegingen van eiwitten vervangen maar ook kunnen vrijwel alle “synthetische” bronnen die momenteel in veevoeders gebruikt worden, vervangen.
Verschillende van de bioactieve stoffen hebben een erg positieve bijdrage aan de smaak en structuur van het vlees. Enkele strikt geregistreerde test methodes hebben een significante verbetering laten zien wanneer ons product werd gebruikt in het varkensvoer. De mix voor varkens is uniek voor deze dieren en uniek voor iedere levensfase van het varken.
Zeewier in het algemeen maar zeker deze mix bevordert tevens de goede darmwerking bij varkens en geeft het vlees een speciale, rijke smaak. Ideaal dus voor varkensboeren die iets speciaals willen.
Wij leveren ons varkensvoer ingrediënt voornamelijk aan voerproducenten die hun eigen mengvoeders maken en wordt aangeleverd in pellets (kan desgewenst ook in poedervorm).

sea-816740_1280 klein
horse-1542480_1280 klein

Paardenvoer

Een nieuw tijdperk….. door een nieuw en alternatief paardenvoer, het eerste organisch gecertificeerde paardenvoer gemaakt van 100% zeewier! Capura-Horse is een geheel natuurlijk, duurzaam en organisch paardenvoeder supplement dat zorgt voor een doelmatige werking. De verschillende soorten zeewier bevatten natuurlijk vele verschillende bioactieve moleculen, Deze bioactieve ingrediënten zijn o.a:

– Proteinen
– Carbohydraten
– Anti-oxidanten
– Sterolen
– Vetzuren
– Jodium

Capura-Horse

Historisch gezien wordt er al langer droog zeewier gebruikt in paardenvoer. Voorheen was het echter altijd zo dat er slechts één zeewiersoort voor werd gebruikt zoals Bladderwrack of Ascophyllum Nodosum. Capura-Horse is een geheime formule van diverse soorten bruin, groen en rood zeewier. Het effect van zo’n veelomvattende combinatie van ingrediënten (vitamines, mineralen en specifieke zeewier carbohydraten zoals fucoidan, laminarin en alginaten) is dat het leidt tot een betere vertering van het voer en er dus een verbetering optreedt in de darmen. Een verbeterde darmflora betekent vaak vanzelfsprekend een toename in algehele gezondheid en vitaliteit.

Capura-Horse bevat overigens geen enkel ingrediënt dat verboden is in paardenraces of jumping!

Het toevoegen van ons zeewier betekent:

– Stimulering van de schildklier
– Kalmeert paarden die nerveus zijn
– Bevordert de vruchtbaarheid
– Levert anti biotische voordelen
– Levert anti reumatische voordelen
– Drijft zware metalen uit het lichaam
– Verbetert de conditie van huid en vacht

stack-3611154_1280 klein